Minik ellerden  ramazan pidesi

Minik ellerden  ramazan pidesi

Kahramankazan Belediyesi Güvençli İbrahim Çavuş Mahalle Kültür Evi’nde Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, geleneksel ramazan pidesi yapmanın heyecanını yaşadı.

 

Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde hamurun hazırlanışından pişirilmesine kadar olan süreci adım adım öğrendi. Un, su, maya ve tuzun birleşimiyle başlayan serüven, minik ellerin hamurları büyük bir özenle yoğurup şekillendirmesiyle devam etti. Üzerine yumurta sarısı sürülen ve susam serpiştirilen pideler, fırına verilerek pişmeye bırakıldı. Pideler piştikten sonra öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları pideleri afiyetle yerken, birlikte üretmenin mutluluğunu yaşadılar. Osmanlı’dan günümüze uzanan şerbetler ise mis kokulu pidelere eşlik etti.

 

Geleneksel lezzetlerle harmanlanan bu keyifli etkinlik, miniklerin hem el becerilerini geliştirmesine hem de ramazan kültürünü yakından tanımasına olanak sağladı.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:Prime Video, Ahmet Haktan Zavlak ve Derya Pınar Ak’ın başrollerini paylaştığı 0000 Kilometre filminin kamera arkası görüntülerini paylaştı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şubatta günler sanatla uzayacak
Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde Kenan Doğulu Coşkusu
Burhaniye Belediyesi Kadın Korosu İlk Konserini Düzenledi
Keçiören’de Dünya Kadınlar Gününe özel iftar programı düzenlendi
Gönül sofrası bu kez Killi’de kuruldu
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |