Standarda Esas Patent’ten lisans geliri elde eden ilk ve tek Türk şirketi Vestel oldu

Standarda Esas Patent (SEP) lisans programında, ‘lisansör olarak yer alan ilk Türk şirketi’ unvanına sahip olan Vestel yeni bir başarıya imza attı. Vestel, lisansörü olduğu Via LA AVC lisans programı ile SEP lisanslamasından gelir elde eden ilk ve tek Türk şirketi oldu.

 

Standarda Esas Patent (SEP) lisans programında lisansör olarak yer alan ilk Türk şirketi unvanına sahip Vestel, teknoloji alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, tüketici elektroniği alanında dünya çapında itibara sahip Via LA AVC lisans programına lisansörleri arasında yer aldı. Vestel bu sayede ‘SEP lisanslamasından gelir elde eden ilk ve tek Türk şirketi’ unvanına kazandı.

 

AVC (Advanced Video Coding) standardı, günümüzün popüler ürünlerinde, özellikle televizyonlar ve akıllı telefonlarda kullanılan video kodlama teknolojisini ifade ediyor. Vestel, lisans programına, Via LA’nın belirlediği bağımsız IP firması tarafından incelenen ve uygun bulunan Standarda Esas Patent (SEP) ile katılmayı başardı. Programda Vestel’in yanı sıra Dolby, Samsung, Apple, Google, LG gibi dünya markaları yer alıyor.

 

Vestel CEO’su Ergün Güler, böylesine prestijli bir platformda yer almanın, Vestel’in teknolojiye yaptığı katkıyı ve Ar-Ge vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı. Güler, “Vestel olarak, teknoloji üretimindeki gücümüzü, dünya çapında yürüttüğümüz Ar-Ge faaliyetlerimizden ve 1800 kişilik uzman Ar-Ge ekibimizin yenilikçi vizyonundan alıyoruz. Her yıl ciromuzun yüzde 2’sini Ar-Ge çalışmalarına yatırarak, geleceğin teknolojilerini şekillendirmeye ve sektörde fark yaratan çözümler sunmaya devam ediyoruz. Standarda Esas Patent (SEP) lisans programında ‘lisansör olarak yer alan ilk Türk şirketi’ unvanıyla bu alandaki liderliğimizi ve inovasyon odaklı yaklaşımımızı tüm dünyaya kanıtlamış olduk. Ayrıca, ‘SEP lisanslamasından gelir elde eden ilk ve tek Türk şirketi’ olarak, yalnızca Vestel’in değil, Türk teknoloji sektörünün de uluslararası arenadaki prestijine katkı sağladık” diye konuştu.

 

Bugün Ar-Ge yatırımlarıyla geleceği şekillendiren teknolojilere yön vermeye devam eden Vestel, gerçekleştirdiği çalışmalarla 6G ve Wi-Fi gibi çok önemli standartlara katkı sağlıyor. Halihazırda video kodlama teknolojisinde SEP olarak kabul görmüş başka patentleri de bulunan Vestel, video kodlama teknolojisinin yanı sıra, kablosuz ve hücresel haberleşme standartları ile ilgili yenilikler geliştiriyor, bu süreçte sektörün önde gelen büyük şirketleriyle birlikte teknolojiye yön veren çözümler üretiyor. Vestel bu çalışmaları ile teknolojinin gelişim aşamasında ilgili standartların şekillendirilmesinde aktif rol oynuyor.

 

Vestel’in Ar-Ge süreçleri, şirketin sektöründeki en iyi araştırmacılara sahip olmasının yanı sıra, yeni teknolojilerin gelişimine uzun vadeli bakış açısı ile yaklaşması sayesinde başarıya ulaşıyor. İleri teknoloji standartlarına katkı sağlayan bu çalışmalar, Vestel’in geleceğe yönelik güçlü Ar-Ge vizyonunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir:20th Century Studios, Predator serisinin en yeni filmi Predator: Vahşi Topraklar’ın ilk fragmanını ve afişini sinemaseverlerle paylaştı.
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tüik: İstihdam endeksi yıllık %2,6 arttı
Başkan Tugay’ın güvenilir ve uygun fiyatlı market sözü gerçek oldu Tanzim satış ruhu İZMAR ile küllerinden doğdu
7. UBEK’in ana teması: Verimli ve etkin üretim.
Başkan Büyükakın açıkladı: 0,69 faiz oranıyla 5 bin konut
İstanbul Fişekhane’de Deri Günleri Heyecanı
ASAT iklim krizi ve su kayıpları çalıştayına ev sahipliği yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekno Haber Merkezi | © 2025 |